fbpx
0.8 C
София

Google Places премахва ревютата от външни сайтове

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Google Inc премахна от услугата си „Places” откъсите от потребителски ревюта от други интернет сайтове, специализирани за подобни представяния, като напр. Yelp и TripAdvisor, се съобщава в официалния блог на компанията.

Действието е продиктувано от разкрития, които са резултат от антитръстово разследване на федерални органи на САЩ, приключило миналия месец, но за това не се споменава в блог публикацията на Google, съобщава агенция „Ройтерс”.

Федералното разследване изразява опасения от това, че Google, който доминира на световния и на американския пазар на реклама в търсещи машини, злоупотребява с монополното си положение, давайки приоритет на собствените си услуги пред тези на конкурентите, според „Ройтерс”.

Google съобщава, че е добавил нова функционалност, предоставяща възможност на потребителите да публикуват ревюта директно в страницата на всеки бизнес в Places.

„На базата на внимателно обмисляне бъдещите насоки за развитие на Place-страниците и обратната връзка, която получихме в последните няколко месеца, откъсите от ревюто от други Web източници са премахнати”, съобщава в блог публикация Авни Шех (Avni Shah), директор по продуктовото развитие в Google.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини