Google Translate вече поддържа 45 езика за писане на ръка

0
88


Вчера Google пусна опция за писане на ръка в Google Translate. В момента тази опция поддържа 45 езика и позволява на потребителите да превеждат написани думи и фрази, дори и да не знаят как да ги наберат на клавиатурата си.

Опцията не е нова за Android, като устройствата с тази операционна система могат да ползват инструмента от декември 2012-та насам. По-рано тази година Google ъпдейтна Google Input Tools за десктоп версията си, добавяйки виртуални клавиатури и други инструменти, включително и такива за транслитерация. Сега е време и опцията за писане на ръка да стане достъпна за браузърите.

Ето как изглежда тя в действие:

Ако например искате да преведете китайският израз “饺子” на своя език, но нямате идея как да въведете тези символи, сега можете да ги напишете на ръка. Първо, изберете езика, на който искате да пишете (китайски в случая) и ако той е поддържан, ще видите иконката в долния ъгъл на полето за писане, откъдето можете да изберете опцията за въвеждане на ръка.

След това всичко, което трябва да направите, е да “нарисувате” символите както ги виждате и Google Translate ще ги преведе. Можете и да въвеждате по няколко символа наведнъж:

Това е чудесна добавка към Google Translate, макар че никой не се изненадва от факта, че компанията предпочете да я въведе първо в Android. Когато бързате и трябва да преведете нещо, най-лесно би било да го напишете с пръсти на смартфона или таблета си, вместо да го въвеждате с мишката на компютъра. И все пак, опцията ще бъде полезна за много потребители в десктоп версията на преводача.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за