Google Translate работи по флашкарти, с които по-лесно да научавате чужд език

0
471

Научаването на нов език може да бъде обезсърчително, но благодарение на дигиталната ера, сега е по-лесно от всякога. Въпреки че нищо не може да победи класическите методи на обучение и потапянето в един нов език, интелигентни приложения като Doulingo със сигурност помагат за усъвършенстването на лингвистичните умения, а най-хубавото е, че можете да го правите в свободното си време. Изучаването на нов език обаче днес не е толкова съществено важно, колкото преди, тъй като приложения за превод като Google Translate ви позволяват лесно да разбирате чужда реч, макар и да не са перфектни. Някои хора ги използват и като допълнителен инструмент за научаването на нов език, благодарение на функцията за фразова книга на приложението, където може да записвате често използваните фрази, за да ги проверявате по-късно и да си ги припомняте, което от своя страна със сигурност има благоприятен ефект върху запомнянето.

Сега става ясно, че фразовата книга ще бъде подобрена с добавянето на функция за флашкарти.

От форумите на XDA са се сдобили с APK файл на бъдеща версия на приложението Google Translate, която все още не е достъпна за изтегляне и предоставят скрийншоти с работата ѝ. След като стане част от публичната версия на услугата, тази функция ще ви позволи да преглеждате запаметените си фрази под формата на карти, които можете да обръщате и завъртате, за да видите превода. Функцията също ви позволява да разбърквате картите, да ги рандомизирате и да направите упражненията на чужд език по-забавни от всякога – това може да се превърне в една интересна игра, особено ако имате много запазени фрази в книгата.

Функцията беше забелязана за първи път от Джейн Манчун Вонг преди няколко дни, но към момента на написването на тази статия, опцията все още не е налична за потребителите, така че може да мине известно време, преди да я видим във официалната, финална версия на приложението.

Това би могло да превърне Google Translate в едно забавно, допълващо средство, подобно на Duolingo за изучаването на нов език, като ви помага да играете със запазените фрази. Разбира се, тук говорим за нещо напълно различно от Duolingo, който ви дава възможност да правите кратки упражнения, за да усъвършенствате уменията си на какъвто и да е език, който изучавате. Тук говорим за един допълнителен визуален аспект, който обаче може да има редица благоприятни ефекти върху по-лесното научаване на един чужд език, особено ако в него има значителен брой фразови глаголи и устойчиви словосъчетания, какъвто е английския.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари