Google TV ще поддържа гласов контрол

0
25

Гласовото управление вече не е нищо ново. От доста време насам мобилните телефони поддържат такова, а постепенно технологията бе въведена и в други сектори. Xbox на Microsoft например поддържа гласов контрол. Според слуховете, гласовият асистент Siri съвсем скоро ще достави същата функция и при Apple TV. Това, разбира се, е само спекулация.

Със сигурност обаче знаем, че скоро Google TV ще поддържа гласово управление. Функцията ще бъде достъпна в определени модели телевизори на LG, които поддържат услугата на онлайн гиганта.

Както можете да видите сами от видеоклипа, споделен по-долу, гласовото управление се базира на определени команди, които потребителят диктува, използвайки горната част на дистанционното управление. Гласовият контрол се използва за неща като избор на ТВ канал или търсене на ново съдържание в интернет. Дори да не знаем как се казва определено ТВ шоу, можем да го опишем с думи и Google TV ще ни го намери.

Отново във видеото можете да се запознаете и с още една нова опция на име Prime Time, чиято цел е да намира ново съдържание без нуждата от търсене в интернет. С натискането на бутон виждате всичко, което се излъчва в момента по любимите ви канали. Ако то не ви е достатъчно, Prime Time ви намира и други неща, за които предполага, че ще ви харесат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари