Google Wallet вече поддържа карти на различни банки

0
41

Всички говорят за нова ера в плащанията, които ще се осъществяват бързо и лесно през мобилния телефон. Да, първите стъпки в тази посока със сигурност са направени, но в никакъв случай не можем да говорим за революция. Най-голямото предизвикателство пред технологии от типа на „дигиталния портфейл“ е трудната работа с тях.

Google ще се опитат да променят това с новите опции в техния вариант на услугата – Google Wallet. Сега потребителите на услугата ще могат да регистрират в нея карти на различни банки, независимо дали сред тях има една на Visa, една на MasterCard, трета на American Express и така нататък. С други думи, Wallet ще функционира точно така, както би функционирал и един истински портфейл.

В допълнение, Google Wallet вече позволява онлайн плащания към хиляди търговски обекти. От компанията са помислили и за сигурността – търговците няма да могат да получават информация за данните от реалните ни дебитни или кредитни карти, тъй като при всяко плащане потребителите ще получават „виртуален“ номер на карта, различен от истинския.

Тези няколко промени със сигурност ще направят Google Wallet по-достъпна и удобна за ползване. Все още обаче остава проблемът с наличността. Броят на смартфоните с NFC възможности, който можем да намерим на пазара, все още е твърде ограничен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари