6.1 C
София

Groupon не оправда очакванията на инвеститорите

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Може би най-популярният сайт за групово онлайн пазаруване Groupon продължава да не оправдава очакванията на пазарите по отношение на финансовия си баланс, предаде inews.bg цитирайки Bloombeg.

Компанията отчете 42,7 млн. долара нетна загуба през четвъртото тримесечие на миналата година. Това означава 8 цента на акция при очаквания за печалба от 3 цента на акция от повечето анализатори на Уолстрийт.

Все пак резултатът е по-добър, отколкото през четвъртото тримесечие на 2010 година. Тогава Groupon записа нетна загуба от 378,6 млн. долара.

По отношение на приходите обаче Groupon надмина очакванията – 506,5 млн. долара през периода октомври-януари 2010 година при прогноза на Уолстрийт от 475 млн. долара. Между третото и четвъртото тримесечие на миналата година приходите на компанията са нараснали със 17,8%, докато между второто и третото тримесечие ръстът беше от 9,6%.

Groupon е утроила размер на приходите през последното тримесечие на миналата година зад граница – 318 млн. долара спрямо 83,9 млн. долара в края на 2010 година. В Северна Америка е регистран два пъти по-висок приход – 188,5 млн. долара спрямо 88,4 млн. долара в края на 2010 година.

Основните приходи на Groupon идват от продажбата на отстъпки, които договаря с търговците, които представлява. След това парите се делят между търговците и Groupon.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини