GSM потребителите по света достигнаха 2 милиарда

9
2

Броят на потребителите на GSM мрежите е достигнал 2 милиарда, обявиха от световната GSM асоциация. Този брой надвишава 2 пъти броя на интернет потребителите. Асоциацията обединява около 700 мобилни оператора от цял свят. Бяха нужни 2 години и половина, за да се увеличи GSM потреблението по света с още милиард, като за всяка измината минута се регистрират по 1000 нови абоната, или около 15 абоната на секунда.

GSM технологията се използва в 213 страни. Този ръст на абонати се дължи най-вече на голямото търсене в Азия, Африка и Южна Америка, като 82% от новите абонати идват именно от развиващите се страни. Разработките на GSM технологията започват в Европа през 80-те години на 20 век, а първата GSM мрежа е активирана във Финландия през 1991 година.

Източник: investor.bg

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
kornNistelSkoinkswaterjessgreenhorn Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
korn
korn

Това не би трябвало да учудва никого, да не забвавяме, че скоро се разбра, че интернет потребителите са достигнали цифрата 1млрд :B)

Nistel
Nistel

Да ама нали всички знаете колко са реални тия цифри.Тука дават предплатени карти под път и над път.През всеки са минали минимум 3 .. то скоро в БГ мобилните абонати ще надминат населението ..

Skoinks
Skoinks

е ти пък – как ще станат повече от населението – и животните ли ще говорят

Nistel
Nistel

Официалните данни вмомента са 3.6 милиона на МТел – 2.5 милиона на Глобул и 0.5 милиона на Вивател.Ако си забелязал иронията ми щеше да разбереш идеята ..

waterjess
waterjess

Досега не се бях замислял върху тези цифри!
Наистина „интересни“ резултати!

greenhorn
greenhorn

Ами през мен са минали две карти на Мтел – това означава че аз съм двама потребители от тия 3,6 мил. Ами имам приятели които са сменили по 5-6 карти, сега стажа ли ясно как излизат тия данни на никъде….
За това в БГ определено няма 6 мил потребители на GSM-i.
Има и още нещо в USA например GSM-ите са мн малко разпространени, там например се ползват клетъчни телефони. И има разлика между двата вида апарати, вервайте ми:)

Side
Side

Естесвено, че това са кухи рекламни цифри. Да не говорим, че дори и да бяха вярни … какво от това. като че ли да имаш мобилен телефон е страхотна придобивка или нещо ужасно полезно. Просто още едно ел.магнитно излъчване в мозъка ви повече. ПРИ ТОВА ДИРЕКТНО МОЗЪЧНО. Но темата за здравето и GSM технологията е дълга, така че няма да навлизам в детайли. Всеки що-годе читав ел.техник или инженер прекрасно знае, че там откъдето минава ток има полета и излъчване – и независимо колко слабо или на каква честота действат те, това си е излъчване, т.е. и облъчване. Много съм… Виж още »

Skoinks
Skoinks

Цитат:


Досега не се бях замислял върху тези цифри! Наистина „интересни“ резултати!


наистина

Q-tech
Q-tech

Аха минава ток, от 3,5 ~ 12V 😆

GSM-а е вреден колкото часовника на ръката, дистанционното, както и всеки един друг вид телефон. Тъй-че ако мислиш че ти уврежда тиквата повече от алкохола, по-добре се консултирай с лекар (и психиатър евентуално) :ph34r: