Harman и IBM представиха смарт AI стая

2
16

IBM и Watson Internet of Things анонсира общия си проект с Harman Professional Solutions за създаването на адаптивна AI услуга, която да служи, като „домашен помощник за стаята“ или както Big Blue го нарича „когнитивен консиерж за стаята“. С други думи, това е дигитален асистент, използващ силата на изкуствения интелект на Watson, който отговаря на въпроси и команди, базирайки се на специфичната среда, в която са разположени сензорите на платформата.

Voice-Enabled Cognitive Rooms, както се нарича технологията вече се използва като асистент за пациенти в здравни заведения. От двете компании се надяват, че технологията би могла скоро да бъде използвана в конферентни зали, хотелски стаи, в корабни каюти и другаде. Платформата съчетава апликационните интерфейси на Watson IoT и когнитивната мощ на изкуствения мозък на технологията, съчетана с микрофоните Harman AKG, говорителите JBL, както и контролните системи от подопечната на Harman група AMX. Тези технологии се използват вече в потребителски продукти на Harman, като звукови плоскости и алармени часовници.

Благодарение на разработената от двете компании система може да се контролира осветлението, да се пускат и управляват презентации, да се контролират устройствата в стандартна конферентна зала. Освен това, с времето системата може да възприеме предпочитанията на управляващия я и да контролира устройствата и технологията в стаята без изричното задаване на команди. Системата се използва вече в три обекта, принадлежащи на филаделфийската болница „Томас Джеферсън“, за да предложи базисна информация на пациентите си, като часовете за визитация, информация за лекуващия ги лекар, напомняне за рзлични неща, както и може да се използва от сестрите за провеждането на анкети и др.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Методи ДамяновАнонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Комбинирането на „смарт“ с „AI“ общо взето е безсмислено, понеже двете означават общо взето едно и също. Освен това, си мислех и че тук е български форум. Чуждицата „смарт“ общо взето е възприета(едва ли по желание, но все пак възприета) по отношение на мобилни телефони с по-богати възможности за употреба на приложения, заради наличието на пълноценна операционна система и по-производителни части(ако някой вече не е в състояние да разбере какво значи „части“, ще му поясня с още една чуждица – „компоненти“) и за част от телевизорите. Не виждам обаче, защо насила трябва да се налага навсякъде. Нали не Ви плащат… Виж още »