6.8 C
София

HBO пуска самостоятелна услуга за видео стрийминг

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Кабелният канал HBO потвърди, че от следващата година ще се включи в атрактивния пазар на онлайн видео съдържание като пусне собствена услуга за стрийминг.

Тя ще бъде активна най-напред в Съединените щати.

Решението бе обявено от изпълнителния директор на HBO Ричърд Плеплър по време на среща с инвеститори. В изказването си той обърна внимание на все по-големия брой домакинства, които плащат за широколентов достъп, но не и за традиционни ТВ пакети.

„Това е една голяма и непрекъснато растяща възможност, която вече не може да се пренебрегва. Вече е време да премахнем всички бариери пред хората, които искат HBO“, обяви той.

Компанията засега не разкрива по-конкретни подробности относно начина, по който ще работи услугата. Очевидно е, че за нейният краен успех от огромно значение ще бъде ценовия план, както и дълбочината на каталога, както по отношение на количеството, така и на времето на премиерите. Големият плюс и съответно коз в стратегията на компанията е, че милионите потребители вече ще имат директен достъп до съдържанието на НВО без да се налага да го обвързват с различни кабелни пакети.

„Ще продължим да работим със сегашните си партньори и в същото време ще потърсим и нови модели с нови потенциални съюзници“, добави още шефът на HBO.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини