HBO се опитва да спре блогър, който преразказва следващите епизоди на филма “Игра на тронове”

3
135

Потребител на YouTube с псевдоним Spanish Spoiler предварително разкрива сюжета и събитията в новите епизоди на популярния филм “Игра на тронове”.

Business Insider допълва, че независимо от това, че шестият сезон на “Игра на тронове” вече не се базира на книгите на Джордж Мартин, любопитните фенове могат да разберат какво ще се случи в следващия епизод, няколко дни преди да излезе.

Виновен за това е потребителят Spanish Spoiler, който предварително преразказва събитията от филма в своите видеоклипове в YouTube. Блогърът говори на испански език, но има и клипове на английски. Не се използва нито един кадър от филма, но HBO блокира неговите клипове с помощта на стандартните средства за борба с нарушението на авторските права.

Въпреки старанията на HBO, преразказите на Spanish Spoiler се появяват в специалния раздел на Reddit, където общуват хора, които одобряват пиратството.

Популярният The Next Web отбеляза, че тази наглед невинна ситуация може да се окаже сериозно изпитание за Закона за защита на авторското право в цифровата епоха (DMCA), понеже в Глобалната мрежа не са копирани кадри или части от следващата серия, а само се преразказват сюжета и събитията в нея.

Тази ситуация не е приятна за HBO, понеже тази година каналът предприе специални екстрени мерки за защита от изтичания, като отказа да изпраща новите епизоди на филмите на критиците преди премиерата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "HBO се опитва да спре блогър, който преразказва следващите епизоди на филма “Игра на тронове”"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка