HBO се опитва да спре блогър, който преразказва следващите епизоди на филма „Игра на тронове“

3
176

Потребител на YouTube с псевдоним Spanish Spoiler предварително разкрива сюжета и събитията в новите епизоди на популярния филм „Игра на тронове“.

 

Business Insider допълва, че независимо от това, че шестият сезон на „Игра на тронове“ вече не се базира на книгите на Джордж Мартин, любопитните фенове могат да разберат какво ще се случи в следващия епизод, няколко дни преди да излезе.

 

Виновен за това е потребителят Spanish Spoiler, който предварително преразказва събитията от филма в своите видеоклипове в YouTube. Блогърът говори на испански език, но има и клипове на английски. Не се използва нито един кадър от филма, но HBO блокира неговите клипове с помощта на стандартните средства за борба с нарушението на авторските права.

 

Въпреки старанията на HBO, преразказите на Spanish Spoiler се появяват в специалния раздел на Reddit, където общуват хора, които одобряват пиратството.

 

Популярният The Next Web отбеляза, че тази наглед невинна ситуация може да се окаже сериозно изпитание за Закона за защита на авторското право в цифровата епоха (DMCA), понеже в Глобалната мрежа не са копирани кадри или части от следващата серия, а само се преразказват сюжета и събитията в нея.

Тази ситуация не е приятна за HBO, понеже тази година каналът предприе специални екстрени мерки за защита от изтичания, като отказа да изпраща новите епизоди на филмите на критиците преди премиерата.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
borkata91N1K17Ybogi_danger Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Furious 7
Furious 7

Уффф, тези „Игра на тронове“… гледам го по задължение… Кажете, нещо по интересно, например, какво ще стане с Рик и групичката в „The Walking Dead: Season 7“. Който е гледал края на 6-ти сезон, знае, колко зле свърши. Нали, нов злодеи, като губернатора, преби с бухалката си, един (не показаха кои). Как ще се изтрае до есента, не знам?.

N1K17Y
N1K17Y

[imgcomment image[/img]

bogi_danger
bogi_danger

Тоя сериал е много тъп освен циците разбира се 😀
The Walking Dead e 100 пъти по-добро от това лайно 😉