HBO Max стартира в САЩ от утре

1
737

HBO Max, дългоочакваната услуга за стрийминг на HBO, която ще излъчва допълнителни предавания и филми от досегашния каталог на HBO GO, стартира на територията на САЩ от утре, сряда, 27-ми май.

Преди да разгледаме каквото и да било за новата стрийминг услуга, нека направо започнем с въпроса, който вълнува всички – колко ще струва? Подобно на конкурентни услуги като Netflix, Disney Plus и Peacock, HBO Max ще предложи богат каталог от хитови предавания и филми, плюс голяма колекция от собствени продукции. Но в сравнение с повечето стрийминг услуги, HBO Max ще бъде една от най-скъпите със своята цена от 15 $ на месец. Това е напълно разбираемо, предвид факта, че в момента HBO NOW в САЩ струва 14,99 щатски долара, а HBO GO се предлага в допълнение към стандартния кабелен абонамент за каналите на HBO и Cinemax през кабелните оператори в страната.

Ако към днешна дата американските потребители не използват HBO, могат да получат отстъпка от 3 $ в месечния абонамент за първите 12 месеца. Но ако вече плащат за HBO под някаква форма, сумата, която ще трябва да заплатят за новата HBO Max може леко да ви обърка…

За да привлече вниманието на потребителите и да ги накара да отворят портфейла си за още една стрийминг услуга, HBO Max е въоръжена с повече съдържание, отколкото може да се намери в обикновените канали на HBO по телевизията или съществуващата стрийминг услуга HBO Now. AT & T, американски телекомуникационен оператор, който е собственик на HBO като част от телевизионното и филмово подразделение на Warner Media инвестира милиарди долари в услугата HBO Max, за да сключи някои наистина скъпи сделки за придобиването на култови продукции като всички сезони на сериала „Приятели (Friends)“ и „Теория на Големия взрив (The Big Bang Theory)“, както и във финансирането на много оригинални филмови продукции.

Най-новите оригинални предавания в HBO Max включват „Snyder cut“ от 2017 г. част от „Лига на справедливостта“. Тази алтернативна адаптация на филма по DC поредицата от режисьора Зак Снайдер ще се разпространява в стрийминг услугата през 2021 г. Освен това, Hbo Max ще има така наречените Max Originals, нови предавания и филми, създадени ексклузивно само за платформата HBO Max. При стартирането на услугата ще има шест такива продукции, включително един антологичен сериал, наречен „Love Life“ с участието на Анна Кендрик, който проследява историята и развитието на една нова романтична връзка във всеки епизод. HBO Max ще добави още 11 оригинални продукции през лятото, включително премиерата на 6 август на комедийния филм на Сет Рогън „Аmerican Pickle“

HBO Max

Както повечето телевизионни и театрални продукции в момента, планираните оригинални предавания на HBO Max са нарушени и отменени поради извънредното положение породено от коронавирусната пандемия.

Хората от цяла Америка обаче гледат много повече онлайн филми и сериали, тъй като са затворени по домовете си, но актуално и ново съдържание в момента почти не се срещат, тъй като COVID-19 спряха или отмениха снимките на телевизионните и кино продукции в световен мащаб. HBO Max не коментира особено какво е влиянието на епидемията върху съдържанието им, но признаците на отклонения от първоначалните планове започнаха да излизат на повърхността.

Както вече споменахме, цената на HBO Max започва от 15 щатски долара месечно и е в съответствие с цената на HBO Now, съществуващата стрийминг платформа в САЩ. За сравнение, Disney Plus е едва 7 долара на месец, докато най-евтиният план на Netflix е само 9 щатски долара, а Peacock дори има безплатен ограничен план, в който се показват реклами в самото съдържание.

За чисто нови клиенти на HBO Max ценообразуването е ясно. Просто се регистрират в сайта и започват да плащат по 15 щатски долара месечно. Ако направят предварителна поръчка от уеб сайта на HBO Max до края на днешния ден, могат да се възползват от допълнителна отстъпка, с която намаляват цената до 12 щатски долапа за първата една година от използването на услугата.

За тези от абонатите обаче, които вече имат платен абонамент за HBO Now, то нещата стоят по малко по различен начин – някои от тях ще получат достъп до HBO Max напълно безплатно, но това далеч няма да бъдат всички.

За да получат автоматично надграждане до HBO Max, американските потребители трябва да използват каналите на HBO от телевизионен доставчик, който вече има договор с компанията, независимо дали става въпрос за местен кабелен оператор или голям доставчик на съдържание като Apple. HBO Max увеличава достъпността на тези сделки и вече има все по-голям списък от телевизионни доставчици, чиито клиенти могат да се възползват от HBO Max.

Но HBO Max далеч няма договор с всеки един ТВ доставчик в страната. Comcast например е най-голямата кабелна компания в САЩ, а HBO Max все още не е обявена за официално предлагана от нея.

Разбира се, това не помрачава ентусиазма на тези, които нямат търпение на надзърнат зад каталога на HBO Max и да започнат да използват новата услуга. От утре услугата стартира само на територията на САЩ, като на този етап не се споменава кога ще започне предлагането в други страни и кои ще бъдат те. Ентусиастите, които имат желание да се възползват от услугата, но не живеят в САЩ, могат да използват VPN, но е важно да знаят, че не са много VPN доставчиците, които могат да осигурят необходимата скорост и биха могли да бъдат използвани за HBO Max, тъй като голяма част от VPN IP адресите са ограничени.

2 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари