HBR: „Генералният директор на Nvidia е най-ефективният ръководител в света“

3
516

Изданието Harvard Business Review оцени генералния директор на Nvidia Дженсен Хуанг като най-ефективният мениджър в света. Това се случва благодарение на бързо растящия пазар на алгоритми с елементи на изкуствен интелект и изместване фокуса на производството на компанията към оборудване за центровете за обработка на данни, машинно обучение, роботизирани транспортни средства и медицината.

Хуанг заема това престижно първо място за първи път в историята на Nvidia. На второ място в този рейтинг е генералният директор на Sales Force Марк Бениоф, следван от Франсоа-Арни Пино от Kering, който притежава Gucci и Yves Saint Laurent.

От по-известните лица от технологичния свят можем да посочим генералният директор на Microsoft Сатя Надела, класиран на 9-то място, Тим Кук на Apple – 62 място, Боби Котик от Activision (81) и Ив Гиймо на Ubisoft (74). Генералният директор на AMD Лиза Су е класирана на 26 място в този престижен рейтинг. Те по-надолу от Хуанг и Надела, но е далеч по-нагоре от Кук и Гиймо.

Според анализаторите, рейтингът е съставен според цената на акциите и скоростта на ръста на техния курс. Компанията Nvidia на Дженсен Хуанг още от 2016 година демонстрира бърз ръст в цената на акциите благодарение на криптовалутния бум. Курсът на акциите на компанията започна да спада в началото на тази година, но Хуанг остана на първо място в рейтинга на Harvard Business Review.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

AMD направи най-големия бум последните 2,3 години.

Радо
Радо

АМД прави бум само тази година (няма спор) но какви 2-3 години?

мхм
мхм

И то само при процесорите, топ видеокартите им едва стигат средния клас на нвидия.