Healthcare.gov изпрати грешна данъчна информация на 800 000 души

0
14

В момента в Съединените щати започва подаването на данъчни декларации и независимо дали хората правят това сами или ползват някакви услуги, при всички положения попълването и сортирането на нужните документи е доста комплексен и изнервящ процес.

А това, че дадена правителствена агенция ти подава погрешна информация със сигурност не помага.

По данни на New York Times, сайтът Healthcare.gov е изпратил данъчни заявления с погрешни данни на над 800 000 американци от 37 щата. За щастие, грешката е открита бързо и онези, които са получили невярната информация, са помолени да изчакат и да повторят процедурата, когато коригираните формуляри бъдат изпратени повторно в началото на следващия месец.

Под натиска на доминирания от републиканците Конгрес, администрацията на Обача бе заявила, че ще удължи срока за няколко милиона души да си купят здравна застраховка, за да могат да спазят федералния закон и да избегнат данъчни наказания. Грешката на Healthcare.gov обаче ще създаде проблеми на хиляди хора с ниски приходи, които са се надявали на връщане на част от данъците, а сега ще трябва да чакат още седмици, за да подадат декларациите си.

„Някои потребители определено ще бъдат много ядосани, защото те можеха да използват върнатите данъци, за да си купят необходими продукти, да платят за ремонта на колата или сметките по кредитните карти“, коментира Кристин Шпайдел от адвокатската кантора Veermont Legal Aid.

Това е поредният проблем за Healthcare.gov; когато сайтът стартира най-напред, той беше много нестабилен и потребителите често не можеха да се регистрират и запишат преди крайния срак. Тестовите сървъри също бяха хакнати, тъй като някой доста непредпазливо бе забравил да смени паролите по подразбиране. Сега, когато сайтът все пак функционира, той очевидно разпраща погрешна информация.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за