Amazon разширява влиянието си на автомобилния пазар.

HERE Technologies анонсира сключването на партньорска сделка с Amazon. По силата на сделката, компанията възнамерява да интегрира дигиталния асистент Alexa в навигационните си продукти и по-конкретно в новата услуга на компанията Here Navigation On-Demand. Става дума за продукт, който ще се интегрира в инфотейнмънт системата на автомобила и ще се предлага на производителите под формата на „софтуер като услуга“, предава Engadget. Що се отнася до Amazon, те ще осигурят на Here достъп до Alexa Auto, комплектът за разработчици, който беше пуснат миналото лято.

HERE, от своя страна, ще предоставят достъп на Amazon до локационната информация, която използват продуктите на компанията. По този начин, Alexa ще получи възможността да указва маршрути и информация, независимо от обстановката.

„Here вижда свят, в който шофьорите си взаимодействат по един естествен начин с услугите им през целия ден. Вкъщи, например, може да заложите предварително като задача да вземете зеленчуци след работа. След това, веднъж свършили работа, навигационната система на Here ще намери сама най-добрия маршрут, вземайки предвид настоящето ви местоположение и знание за натовареността на трафика в момента“, пише Ник Самърс от медията.

Настоящата сделката облагодетелства и двете компании: Here ще може да навакса пропуснатото в конкуренцията на Google и Amazon, които работят отдавна по сходен тип системи, докато Amazon продължава да стъпва на автомобилния пазар, възможност, която най-големият облачен доставчик и най-голям онлайн търговец, едва ли желае да пропуска.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари