Hewlett-Packard обещава частни облаци за 30 дни

3
20

На провеждащата се в САЩ конференция VMworld 2010, компанията Hewlett-Packard представи новата инициатива CloudStart – нова пълна облачна инфраструктура, позволяваща на предприятията да създават и управляват свой собствени облачни услуги на минимална цена.

CloudStart пакетът ще включва набор от блейд-сървъри HP BladeSystem Matrix, софтуерното приложение HP Cloud Service Automation, сервизни услуги от HP Storage Works, както и други придружаващи софтуерни приложения и техническа поддръжка от старана на инженерите на HP. От компанията заявиха, че готовите облаци могат да бъдат използвани от фирмите само за 30 дни, считано от датата на заявката за закупуване на пакета. Този период включва и времето, необходимо за оборудването, монтирането и първоначалното конфигуриране.

„С CloudStart, HP дава възможност на клиентите си да оптимизират приложения за частни изчислителни системи, като предоставя решение, което създава резерв за в бъдеще и възможност за използване на хибридни облачни системи“ – това каза Harry Amsden, генерален мениджър на техническите услуги в HP.

Той заяви, че пакетът предложен от компанията, позволява на клиентите да намалят значително времето необходимо за създаване и управление на облак-услуги. Чрез използването на стандартни алгоритми и сценарии по редица процедури се намалява времето за настройка на 75%.

По-рано услугата CloudStart е тествана в рамките на компаниите Intel, Samsung и VMware, както и в американския Институт Карнеги Мелън в Питсбърг.

Цената за пакета на компанията все още не е публикувана, но ние знаем, че сега тя е достъпна само за азиатските клиенти, а по целия свят, услугата ще бъде готова до декември тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари