fbpx
18.8 C
София

Hewlett-Packard се опитала да продаде Autonomy на SAP

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

По данни на британския The Times, компанията Hewlett-Packard в разгара на счетоводния скандал по повод закупеното от нея подразделение Autonomy, се опитвала да го продаде на SAP. Преговорите между страните са продължили в продължение на два месеца. В същото време, президентът на SAP Бил Макдермът е заявил, че неговата компания никога не се е интересувала сериозно от покупката на Autonomy.

„Ние получихме предложение за закупуване от страна на участниците в сделката, но никога не сме се интересували от придобиването на Autonomy“ – е заявил шефът на SAP в интервю за The Times.

Интересно е да се отбележи, че малко преди излизането на статията в The Times, сегашният ръководител на HP Мег Уитман се е намирала в Лондон и е заявила, че HP не смята да продава Autonomy. Да припомним, че закупуването на Autonomy бе договорено на цена от 11 милиарда американски долара, от които 8,8 милиарда бяха счетени за неправомерно завишена стойност на Autonomy. Самата Hewlett-Packard заявява, че мениджърите на Autonomy са ги заблудили чрез предоставянето на некоректни финансови данни.

Днес, HP заяви, че Autonomy разполага с всички необходими на HP счетоводни данни и действително притежава необходимите технологии за работа с големи бази данни, които ще подпомогнат HP в предлагането на продукти едрия бизнес.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини