Hewlett-Packard Enterprise нарече Microsoft приоритетен партньор

0
29
Въпреки плановете на Hewlett-Packard Enterprise (HPE) относно прекратяване развитието на публични облачни услуги, компанията няма да напусне този пазар напълно, а ще работи в сътрудничество с други разработчици. Основният от тях е Microsoft.

Генералният директор на HPE Мег Уитман съобщи, че новата независима компания, която той оглавява, е избрала платформата Microsoft Azure, като приоритетна за работа на клаут пазара. Това изявление на топ-мениджъра е направено на конференцията, посветена на публикациите относно финансовите резултати на HP.

„Microsoft споделя нашите възгледи за хибриден ИТ-модел за предприятия, в които и двете компании виждаме възможност за опростяване на хибридната инфраструктурата на нашите клиенти, казва Уитман. – В бъдеще Microsoft Azure ще бъде предпочитан партньор сред публичните облак услуги. HPE на свой ред ще се превърне в приоритетен доставчик на услуги и инфраструктура на Microsoft за хибридните изчислителни проекти“.

Заявлението за стратегическо партньорство между Microsoft и HPE е направено месец по-късно след последното официално изявление за оттегляне от пазара на публичните облачни услуги, след пет години присъствие на него. През януари 2016 г. компанията ще изключи платформата HP Helion Public Cloud и ще се съсредоточи върху частните и хибридни изчислителни решения в съответствие с текущите нужди на клиентите.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари