fbpx
23.8 C
София

Hiringa Energy поръча 1500 водородни товарни автомобила на Hyzon Motors

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията Hiringa Energy се обедини с американския производител на товарни камиони с водородни горивни елементи (FCEV) Hyzon Motors в разработването на екологически чиста инфраструктура в Нова Зеландия. Hyzon  прие да достави в страната 1500 от своите товарни автомобили, работещи с водородно гориво. Това трябва да стане през следващите 5 години, а Hiringa ще използва това време, за да изгради 24 нови станции за зареждане на водородния транспорт. Постепенно в Нова Зеландия ще бъде изградена необходимата логистика за доставка на водородно гориво.

„Ние разглеждаме Нова Зеландия като привлекателен пазар за разгръщане на нашите технологии за водородни горивни клетки. Мрежата за доставка на водород, проектирана от Hiringa, е ключов фактор в реализацията на нашата стратегия за декарбонизация. Това партньорство има за цел да позиционира Нова Зеландия като световен лидер в областта на използване на водородните технологии в тежките транспортни средства с нулеви вредни емисии“ – заяви генералният директор на Hyzon Motors Крейг Райт.

Уеб изданието Electrive допълва, че водородните тежкотоварни автомобили са изградени в конфигурация тип 6х4 и имат отделно спално помещение. Партньорите възнамеряват да прехвърлят всички шофьори на камиони в Нова Зеландия към използването на водороден транспорт. Известно е, че общото тегло на водородните влекачи е 58 тона и те могат да изминат 680 км с едно зареждане на водородно гориво.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини