Hisense ще закупи Sharp America

0
49

Китайският ТВ производител Hisense обяви, че ще закупи Sharp America в сделка на стойност 23.7 милиона долара, целта на която е да получи ТВ бизнеса на японската компания в Северна и Южна Америка.

В сделката влизат „всички съществуващи активи на Sharp America“, правата върху едноименната марка, нейната търговска мрежа и завода за телевизори в Мексико.

По този начин Hisense ще се опита да се конкурира с имена като LG, Samsung и Sony на американския телевизионен пазар, както и да разшири присъствието на китайските марки в региона. След като вече повече от десетилетие произвежда HD телевизори, Hisense в момента се занимава с 4К и OLED технологии, като главната стратегия ще бъде да се продават маркови продукти на по-ниски цени. Телевизионният бизнес е само част от активите на Hisense – основаната през 1969 г. като радио компания фирма произвежда още таблети и лаптопи и за 2014 г. отчете приходи в размер на 24 милиарда долара. В момента тя има присъствие на 130 пазара по цял свят.

През 2014 г. Hisense започна партньорство с Roku, в резултат на което се появи серия телевизори с вградения плейър в тях.

На свой ред 103-годишната Sharp Corporation пък е един от пионерите на LCD технологиите, но в последно време изостава в борбата за пазарен дял спрямо южнокорейските и китайските компании.


0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари