Hitachi инвестира 2,8 млн. долара в интернет на нещата

0
11
Японският конгломерат на Hitachi планира да инвестира близо 3 милиарда долара в развитието на собствена платформа за „интернет на нещата“ (Internet of Things, IoT). По този начин, производителят на силови агрегати, високоскоростни влакове и лифтове залага на технологии за стимулиране на продажбите си, предава Bloomberg.

Според, информационната агенция, ръководителят на отдела по „услуги и платформи на Hitachi Кейджи Коджима (Keiji Kojima), през следващите три години компанията възнамерява да инвестира 2,8 милиарда долара в развитието на IoT-бизнеса, а именно – придобиване на други фирми, капиталови разходи, научни изследвания и развитие.

За развитието на направлението „интернет на нещата“ Hitachi създаде специалното звено Insight Group, със седалище в Санта Клара (щата Калифорния, САЩ). Тази структура ще получи 100 милиарда йени (918 милиона долара) инвестиции, съобщава Коджима.

Преди това подразделението бе натоварено със задачата да получава максимална възвращаемост от съединението на предлаганите от Hitachi оперативни и информационни технологии, използвайки новата отворена IoT-платформа Lumada. Тя включва механизми за управление на данните, анализи на потока от данни и други софтуерни разработки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за