Hitachi разработи най-бързия асансьор в света

3
57
Японският производител Hitachi Ltd. демонстрира най-бързия асансьор в света. Първото такова устройство ще заработи в един от небостъргачите в Китай. Представители на японската компания твърдят, че фиксираната скорост на асансьора е 1200 метра в минута (72 километра в час).

Иначе казано, свръхтехнологичният асансьор на Hitachi изкачва 95 етажа само за 43 секунди. Предишният лидер в скоростното преодоляване на етажи беше асансьор, инсталиран в една от най-високите сгради в Тайван. Той се движи със скорост 1010 метра в минута.


Показаното от Hitachi устройство ще превозва посетители и служители в строящия се 530-метров финансов център Guangzhou CTF Financial Center, който ще бъде висок 111 етажа. Небостъргачът ще бъде отворен през 2016 година, а заедно с най-бързия асансьор в света в него ще функционират и по-бавни негови аналози.

За да не изпитват пътниците на свръхбързия асансьор дискомфорт по време на пътуването към горните етажи, японските инженери са използвали мощен двигател с постоянни магнити, олекотени с 30% кабели, както и почти двойно повече сензори и устройства за контрол на вибрациите в сравнение със сега съществуващите модели асансьори. Hitachi подчертава наличието на усъвършенствана система за спиране, способна да издържа значително покачване на температурата по време на работа.


Ориентирането към азиатските потребители изглежда перспективна идея за производителите на подемни съоръжения. Почти 60% от всички новосъздадени асансьори се инсталират в сгради в азиатските страни, в които отчетливо се забелязва тенденция за по-нататъшно бързо нарастване на броя на небостъргачите.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
mIRCatasliderumluckye Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mIRCata
mIRCata

Да живееш на последния етаж на такава сграда и да ти се ходи до тоалетната – ето тогава оценяваш високите скорости на асансьорите 🙂 🙂 🙂

sliderum
sliderum

Цитат:


Да живееш на последния етаж на такава сграда и да ти се ходи до тоалетната


Докато си на пазаруване в друг град. Колега, чета горното и не възприемам. Дай ми идея какво имаш предвид.

luckye
luckye

mIRCata, с тая скорост, по-добре не се качвай ако ти се ходи до тоалетна! Натоварването е такова, че и без това ти се преобръщат всички черва. Ще трябва да чистят след теб! 😉