Hitachi ще повиши ефективността на работата на болниците с помощта на „Интернет на нещата“

0
24

Hitachi разработва услуги, базирани на патентовани технологии в сферата на „Интернет на нещата“ (IoT), с помощта на които лечебните заведения могат да подобрят ефективността на работата на персонала.

В момента, японският разработчик тества системата в редица болници на страната. Предвижда се, че услугата ще бъде търсена от страна на медицинските центрове в университетите и други големи медицински учреждения. Hitachi планира, че към 2020 г. приходите от бизнеса, свързан с подобни услуги в областта на медицината, ще достигнат 2 милиарда йени (18,1 милиона щатски долара).

Същността на IoT-системата на Hitachi се състои в поставянето на антени на територията на болницата или на друго медицинско учреждение, които следят движението на лекарите и медицинските сестри. Това се постига с помощта на сензори, монтирани върху баджовете на персонала.

След анализа на получените данни, Hitachi може да предложи индивидуално решение за оптимизация на работните смени и намаляване на времевите разходи чрез премахване на ненужните задачи, което ще позволи повишаване на производителността на труда“.

Освен това, сензорите ще определят разстоянието между служителите, което ще даде възможност да се прецени дали персонала комуникира достатъчно ефективно помежду си.

Подобни услуги, базирани на IoT-технологиите, се предлагат и от производителите на медицинско оборудване. В частност, компанията GE Healthcare Japan наскоро оборудва със сензори подвижната апаратура, за да може да следи местоположението им в болницата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за