Японският автомобилен производител Honda и най-голямата американска автомобилна корпорация General Motors обявиха своята нова партньорска програма, в рамките на която съвместно ще разработват акумулаторни батерии от следващо поколение за своите нови електромобили.

Това решение е малко неочаквано, понеже тези компании вече работят съвместно върху водородни горивни клетки от ново поколение, първите екземпляри от които са обещани за 2020 година.

Компаниите публикуваха съвместно съобщение за пресата, в което съобщават, че ще произвеждат най-съвременни компоненти за нов тип акумулаторни батерии. Honda и GM заявиха, че ще представят батерии от нов тип с по-висока енергийна плътност, по-компактни размери и по-бързо зареждане.

Финалният продукт трябва да бъде получен през следващите 3-4 години и ще се използва в електромобилите на двете компании. Honda и GM специално подчертаха, че батериите от следващо поколение ще се използват предимно на северноамериканския пазар.

General Motors се включва с техническите проекти и с производството. Honda получава възможността да закупува новите батерии от GM при намалени цени. И двете компании са на мнение, че тяхната съвместна работа значително ще ускори появата на батерии за електромобили от нов тип при изгодни цени.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за