Honda от 2022 година спира бензиновите двигатели за Европа

7
4576

Японската автомобилна компания Honda направи първата стъпка в рамките на своята стратегия за електрифициране на автомобилния парк и от 2022 година спира доставките и продажбите на бензинови и дизелови автомобили за Европа. Засега в Стария континент компанията ще продава само електромобили и хибриди, а от 2022 година – единствено електрически автомобили. Първоначалните планове на Honda бяха отказ от ДВГ автомобилите към 2025 година, но сега компанията преразгледа стратегията си.

Honda ще продължи да произвежда за Европа дизелови и бензинови автомобили до началото на 2022 година, но за Великобритания те ща бъдат спрени само след няколко седмици и към днешен ден автосалоните разпродават последните бройки от модела Honda HR-V. След като те бъдат продадени компанията ще изнася за Великобритания само електромобили и хибриди. Honda ще се съсредоточи предимно на хибридите, понеже счита, че популярните модели с хибридни двигатели ще опростят електрификацията на целия автомобилен парк.

Към днешен ден Honda произвежда за Европа три подобни автомобила – хибридите CR-V и Jazz, както и изцяло електрическия Honda e. Моделът CR-V е компактен кросоувър, който бе анонсиран през 2017 година. Той може да работи в трите стандартни режима – само с електрическа енергия, само с ДВГ и комбиниран с двата двигателя. От друга страна, изцяло електрическият Honda e се счита за директен конкурент на Nissan Leaf и VW ID.3.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари