HongMeng, Ark и Oak: Huawei регистрира своята операционна система в редица държави

7
3319

Китайският технологичен гигант Huawei усилено работи върху своя собствена мобилна операционна система, която се очаква да излезе още тази есен. В края на миналата седмица Gizchina съобщи, че новата ОС ще се нарича HongMeng в Китай и Ark или Oak в другите държави.

Китайският производител подаде заявка за новата търговска марка още през месец август миналата година. Самата търговска марка бе официално одобрена на 14 май 2019 година.

Сега се появиха потвърждения, че Huawei вече е регистрирал своята операционна система в много държави, включително Канада, Мексико, Испания, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия, Перу, Турция, Филипини и редица европейски страни.

В описанието на търговската марка са включени думите „операционна система“, както и че тя ще може да работи на редица платформи, включително лаптопи, смартфони, таблети, смарт часовници, устройства за носене и IoT устройства.

Huawei бърза със своята операционна система, понеже правителството на САЩ наложи забрана на китайския производител да ползва американски софтуер, технологии и хардуер.

Huawei официално се обърна към американския съд с искане да бъде признато за антиконституционно включването на компанията в черния списък, както и забраната за купуване на американски компоненти и технологии. Юристите на Huawei оспорват забраната на администрацията на Тръмп и настояват, че конгресът на САЩ не е представил никакви доказателства, които да наложат въвеждането на тези ограничения.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Пишете, че е платена публикация.

Мангалата
Мангалата

Ще пиша до майка ти.

pix3l
pix3l

За кво им е на уйвей да плащат за реклама на мъртво роден проект? 😀

Pedro
Pedro

Абе тролче на всяка статия пишеш едно и също.

Вова кърти миФки!
Вова кърти миФки!

Това се казва истински гросмайсторски ход! Обеща, че санкциите срещу Русия ще доведат до асиметричен отговор и го направи. Използва собствения Фейсб(окл)ук на краварите, за да им назначи тоя неграмотен смешник за президент. И сега само му гледа сеира, докато оранженият клоун съсипва остатъците от американската икономика. Явно и Тръмпи като нашия Тиквун е чел само „Винету“. Ако беше продължил с Ницше, щеше да знае, че „всичко, което не ме убива, ме прави по-силен“. И това важи както за отделните хора, така и за обществените структури. Притисна китайците със санкции, което ги накара да се сближат с Русия и да… Виж още »

Васко Философа
Васко Философа

Ти си платен бе, нали Бойко си плаща такива като теб да се раждат, че да може да си ги възпитава как му е угодно.

Преписана може, но не и платена!

Инспектор ДЮДЮ
Инспектор ДЮДЮ

Отдавна НИЕ българите си имаме собствена операционна система -УСУ. Чудя се само защо китайците не са я купили от нас и да бият шута на тоя смотан шпионин андроид?!?