Honor представи проучване за въздействието на цветовете с помощта на Honor 20

0
529

Проучването доказа, че 77% от хората живеещи в Лондон и Милано вярват, че тяхното настроение се влияе от цветовете, които виждат всеки ден. Очевидно е, че пропускаме много, ако не вземем предвид различните цветове около нас.

Изследването бе направено с помощта на смартфона Honor 20, който дава възможност да се обърне по-специално внимание на цветовете около нас и показва, как да използваме различните цветове за подобряване на настроението.

Основните резултати от изследването са следните:

  • 82% от хората на възраст от 18 до 24 години вярват, че наблюдаването, носенето и снимането на кадри с различни цветове има потенциал да промени в положителна посока начина, по който се чувстват.
  • Белите, оранжевите и жълтите цветове предизвикват предимно позитивизъм, щастие и оптимизъм
  • Над три четвърти от британците (77%) и 86% от лицата на възраст от 18 до 24 години считат, че цветът определено играе роля в определянето на настроението.

Доклад: Honor 20 – цветове и начин на живот

При първа среща или интервю за работа е добре да се носят дрехи и аксесоари с розов, син или зелен цвят. Според допитване до хора на възраст от 18 до 24 години, тези цветове дават оптимизъм и положителна енергия.

Експертът по цветовете Джул Стандиш (Jules Standish) подробно изучи данните, предоставени от Honor, за да изследва силата и тяхното въздействие. Експертът установи, че хората на възраст от 18 до 24 години считат, че носенето на синьо дава най-много енергия, а зеленият цвят е твърдо свързан с оптимизма. За хората, които искат да излъчват доверие, златистият и оранжевия цвят се считат за най-мощни, За артистичните натури лилавият и червеният цвят са най-добрите цветове за носене, понеже вдъхновяват творчеството и креативността.

Джул Стандиш заяви: „Наистина е интересно, че тази възрастова група свързва синьото и зеленото с оптимизма и положителната енергия, понеже тези цветове традиционно имат успокояващо въздействие върху нашите сетива поради релаксиращия хормон окситоцин, който спомага за намаляването на кръвното налягане и балансира нервната система. Така че, въпреки че посочените по-горе цветове са чудесни за интервю за работа, по-ярките цветове като червено, оранжево и жълто ще ни стимулират и възбуждат, освобождавайки хормоналния адреналин, който осигурява енергия. Най-важното е да вземаме съзнателно решение за цветовете, които носим. Цветовете проектират нашето настроение, характер и ниво на доверие, тяхното удачно съчетаване може да подобри настроението и ежедневните ни преживявания“.

Всичко казано дотук важи за над половината от хората на възраст от 18 до 24 години (51%). Нещо повече, почти половината от анкетираните (49%) споделят, че тяхното настроение се е подобрило и дните са станали по-добри след правилния подбор на цветовете, които носят.

Три пети от младите хора на 18-24 години са убедени, че цветовете, които носим оказват много голямо влияние на първото впечатление. Джул Стандиш дава някои много добри съвети за използване на цветовете за постигането на максимален ефект при ключови моменти от живота.

Най-добър цвят за… Цвят Защо?
Интервю за работа Син (червено и жълто) Предизвиква доверие, дипломация и надеждност. Това е и цветът на комуникацията между хората, който успокоява нервите и предизвиква спокойна увереност. Добавянето на малък акцент от ярък цвят, като например червения, ще подчертаят вашата страст и ентусиазъм, а жълтият акцент ще подчертае оптимизма, радостта и творческите умствени способности. Изберете цветовете, за да изразите себе си най-добре в областта, в която ще работите или вече работите.
Голяма работна презентация Червено (и сиво) Червеното привлича вниманието и ви гарантира, че всеки ще ви забележи и обърне внимание. По този начин можете да задържите вниманието на всички. Червеното освобождава хормоналния адреналин и дава високи нива на енергия за едно много добро стимулиращо представяне. Добре е да се добави акцент на сивия цвят, за да се балансира огнената червена природа, за да се подчертаят професионализма, практичността и самоконтрола.
Първа среща Черно, розово и червено Черното е цветът на мистерията, което запазва нещата скрити и не показва нищо. По този начин се гарантира, че емоциите са под контрол, а истинската природа ще бъде разкрита на по-късен етап на връзката. Розовото е цветът на любовта и отдаването, а червеното изразява страст и вълнение.
Среща с родителите Синьо и зелено Синият и зеления цвят са израз на истината и стабилността. Синьото изразява доверие и внимание, а зеленото е цветът на новото начало и вземането на нови решения.
Скъсване с партньора Лилаво и виолетово Необходим е специален умствен подход, който да ви държи спокойни и непоклатими. Тези цветове могат да да ви помогнат да запазите емоционалното си равновесие и ясно мислене при прекратяването на една връзка, която повече не е щастлива.
За социалните медии Ярко оранжево, жълто и червено Ярките цветове от по-горещия край на спектъра освобождават адреналин и предизвикват вълнение и жизненост, които ви карат да се усмихвате, да се чувствате радостни и щастливи.
Училищни партита Синьо, оранжево, жълто За да бъдете уверени в себе си, изберете цветовете, които ви показват какви сте сега, а не какви сте в училище

 

Джул Стандиш допълва: „Цветът предизвиква емоционални, а не рационални реакции на нашия мозък. Науката показва, че 20% от цветовете и светлината, които виждаме всеки ден, оказват положително влияние на организма, което е благоприятно за нашите хормони и настроение“.

*Honor е водещ бранд на пазара за смартфони. Брандът е създаден, за да отговори на нуждите на младото поколение в цифровата епоха. Honor насърчава творчеството и дава възможност на младите хора да постигнат мечтите си. Honor прояви голяма смелост и предприе необходимите стъпки, необходими за въвеждането на най-новите технологии и иновации за своите клиенти. За повече информация посетете официалния уеб сайт на Honor.

*Джул Стандиш е експерт по стилистика, консултант по цветовете и преподавател в Лондонския колеж, оратор и автор на два бестселъра.

 


Платено съобщение

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари