Hotfile се съгласи да плати $80 млн. на MPAA

0
40


Файлообменникът Hotfile се съгласи да плати 80 милиона долара за нанесени щети на MPPAA. Освен това услугата е заплашена от затваряне, ако не въведе филтър за откриване на незаконно съдържание. Това стана ясно вчера след изявление от страна на Американската асоциация на киноразпространителите (Motion Picture Association of America, MPAA).

През 2011г. пет киностудия заведоха дело срещу Hotfile за нарушения на авторското право с обвинение, че сайтът стимулира финансово потребителите на услугата, ако качват на страницата на хранилището популярни файлове, които биват споделяни активно в Мрежата. Финансовите стимули са били насочени към качването на материали, които притежават защитено от закона авторско право, за да привличат потребители, които да плащат за премиумен достъп до услугата, за да могат да свалят тези файлове, твърдят ищците по делото.

През август районният съд на Южна Флорида намери Hotfile и лично неговият създател и собственик Антон Титов за виновни в нарушение на авторското право.

В по-ранно дело, съдът оправда Титов по сходни обвинения, като определи, че той и сайтът му спазват DMCA и други американски закони, защитаващи материалите със запазени права.

Съдебният състав по настоящото дело се събира в понеделник.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари