HP купува Palm, вероятно ще прави webOS таблет

0
61

Hewlett-Packard купува смартфон производителя Palm за 1.2 милиарда.

Palm беше един от най-ранните производители на смартфони, но напоследък се затрудняваше финансово, особено с конкуренция като Apple, HTC и RIM на Blackberry – Palm имаше загуби от ноември до февруари от 22 милиона. Компанията все пак постигна сензация, когато пусна на пазара мутитъч Pre смартфона, който работеше на изцяло новата операционна система webOS на миналогодишния CES.

В същото време този април Palm навлиза и във френския пазар с устройства като Palm и Palm More Pre Pixi Plus, които са на разположение за мрежа SFR.

Закупуването на Palm от HP може да ревитализира и двете компании. Като придобива Palm HP се надява да се „логне“ в пазара за смартфони, където присъствието им досега беше доста дискретно. Според последните спекулации, HP ще планира да ползва webOS не само за смартфони, но и за нетбуци и таблети. HP по-рано показа базиран на Android тъчскрийн нетбук и Windows 7-базиран Slate таблет, но нито единия от тях не е реално на пазара.

Бордът на директорите и на двете компании са одобрили сделката. С нея HP ще влезе на арената на технологиите в международно ниво. Като според анализаторите това третата по големина сделка по придобиване в САЩ за тази година. Особено като се има предвид, че сделката е изненада за Уол Стрийт, като се има предвид, че имаше и други желаещи за купуване на Palm.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари