fbpx
0.8 C
София

HP потвърди разделянето на бизнеса си, 55 000 си отиват от компанията

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Вчера ви съобщихме за намерението на Hewlett-Packard да отдели подразделението, което отговаря за персоналните компютри и принтерите в отделна компания. Новината дойде от WallStreet Journal от „източници, запознати с материята“. Днес, слухът беше потвърден от HP, за което предава Ars Technica.

Освен, че HP ще има под крилото си две компании – такава, която доставя услуги за корпоративни клиенти и хардуерно ориентирана компания, занимаваща се с работата над принтери и персонални компютри, 55 000 служителя на компанията ще останат без работа, което ще стане факт веднъж, след като разделянето завърши.

Към октомври миналата година, армията от служители на компанията наброяваше 317 000 човека, припомня изданието. През 2012 г. компанията обяви сериозни планове за преструктуриране и освобождаването на повече от 27 000 човека, като това число беше коригирано нагоре с времето. До юли тази година, компанията се освободи от 36 000 човека, като очакваните съкращения бяха планирани да спрат на 45 000 служителя, а сега се оказва, че още 55 000 ще трябва да се простят с позициите си, за да може компанията да „може да инвестира в допълнителни възможности, насочени към изследователските отдели в компанията и тези, отговарящи за продажбите“, споделиха от компанията в презентация, насочена към акционерите на HP. Разделянето на компанията се очаква да завърши след една година.

Така, след една година вече ще има две напълно независими компании под шапката на HP: Hewlett-Packard Enterprise, която ще е фокусирана над работата по сървърните решения, мрежовите услуги, конвергентните системи, различните решения и услуги, предлагани от HP за съхранение на данни, предоставянето на услуги и софтуер на корпоративните си клиенти, както и облачната платформа на компанията OpenStack Helion, и HP Inc., която ще се занимава с разработката и доставката на персонални компютърни системи и принтери. Уитман чертае светло бъдеще за HP Inc., допълвайки, че в компанията освен, че ще се продължи работата по конвенционалните решения предлагани от HP, тук ще се разработват и технологични платформи от ново поколение, свързани с 3D принтирането и новите компютърни технологии. Шеф на това звено ще бъде Дион Уислър, човекът, който в момента отговаря бизнеса на HP с принтерите и персоналните компютри. Начело на Hewlett-Packard Enterprise пък ще застане лично Мег Уитман.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини