HP призна, че не може да се съревновава с Amazon в облака

0
13

Някогашният технологичен гигант НР официално заключи, че не е в състояние да се съревновава със сегашните лидери на пазара на облачна инфраструктура.

Компанията „предава публичния облак“ на конкурентите си, пише в своя статия New York Times.

В нея е цитиран старши вицепрезидента на НР Бил Хилф, който казва, че „смятахме, че хората ще искат да наемат или кувуат изчислителен капацитет от нас, но се оказва, че за нас няма смисъл да се съревноваваме директно с Amazon“.

Въпреки, че това изказване може да се интерпретира като отказ на НР от облака като цяло, това всъщност не е така.

„НР няма да напусне пазара на публични облачни услуги. Ние все още имаме най-големият OpenStack облак и това няма нищо общо с невъзможността ни да се конкурираме пряко с големите играчи на този пазар“.

Изказването на Хилф показва, че една от най-популярните доскоро компании е осъзнала, че не може и не иска да се бори за лидерска позиция с гиганти като Amazon, Google и Microsoft, които водят пазара и се съревновават с услуги и функционалност. Така изглежда, че НР ще се съсредоточи по-скоро в продажбата на различен софтуер и хардуер за дата центрове, както и в развиването на OpenStack. Каквото и да се случи обаче, със сигурност ще бъде интересно да се проследи развитието на НР особено като се има предвид предстоящото разделяне на компанията на две.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за