HP се отказва от webOS

0
39

Компанията Hewlett-Packard реши да се откаже от производството на таблети и смартфони с операционната система webOS. След това решение таблетът TouchPad ще се задържи по рафтовете само още няколко месеца, а смартфонът Pre 3, чиито продажби започнаха едва преди няколко дни, може да се превърне в колекционерска рядкост.

Все пак, HP не изключва в бъдеще да се върне към webOS. Неотдавна в глобалната мрежа се появи информация, че компанията иска да използва операционната система в автомобили и различни домакински уреди. Така на пазара на мобилни платформи остават само четири жизнеспособни ОС: Android, BlackBerry, iOS и Windows Phone 7.

Освен това, в HP обмислят и възможността за разделяне на корпорацията. В частност се плановете са производството на персонални компютри да се отдели в самостоятелна компания. Преди шест години подобна стъпка предприе и IBM. В допълнение, Hewlett-Packard се е договорила за закупуването на компанията Autonomy Corporation – британски производител на бизнес софтуер. Сумата на сделката е около 10,3 милиарда щатски долара.

През пролетта на миналата година компанията обяви придобиването на Palm. Разработчикът на устройства, базирани на webOS, бе закупен от американската корпорация за $ 1,2 милиарда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за