HP Hurricane ще работи с WebOS и ще замести HP Slate

2
25

Когато от HP анонсираха, че ще закупят Palm, от компанията дадоха ясно да се разбере, че имат намерение да ползват WebOS на Palm за таблет компютри. И макар сделката да не е официално приключила, според слухове в индустрията базираният в Силиконовата долина компютърен гигант вероятно ще пусне на пазара WebOS таблети по-късно тази година и по-конкретно през третото тримесечие. Това е доста по-рано от очакваното – експерти прогнозираха най-ранното пускане на подобен таблет на пазара през 2011.

Кодовото название на устройството е Hurricane и ще замести таблета HP Slate, работещ върху Windows 7, едно устройство, което не можа да получи нещо повече от предимно негативни оценки.

Плановете на HP за таблет, който работи на WebOS следват една скорошна мода. Доста компании разчитат на таблети, които са базирани на операционни системи за смартфони, например Apple iPad е базиран на iPhone OS, както и няколко други компании подготвят базирани на Android OS таблети.

Самата WebOS замества уважаваната Palm OS, която е операционна система ориентирана към мултитаскинг и тъч-въвеждане, и способна безжично да синхронизира голямо количество данни с онлайн услуги като Google, Yahoo и Facebook, както и Microsoft Exchange. WebOS също включва уеб-браузър с големи възможности, имейл приложение, мултимедиен плеър и още много. Освен това има магазин за приложения и растяща колекция от софтуер, правен от трета страна (по сделката), на разположение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари