Hewlett Packard Enterprise обяви плановете си да придобие BlueData Software, стартъп, улесняващ компании от различен ранг да използват по-лесно инструментите за анализ и изкуствен интелект. Очаква се сделката да бъде затворена до началото на следващата година.

Финансовите параметри по сделката не се съобщават, но вероятно става дума за сериозна сума, вземайки предвид това, че BlueData привлече над 39 милиона долара в последния си инвеститорски кръг, а сред клиентите и партньорите на компанията личат имената на големи компании и организации, сред които и стоковата борса Nasdaq.

Основната технология на BlueData носи името EPIC и с нейна помощ бива улеснено значително разполагането и управлението на дистрибутирани приложения за обработка на данни. В началото си, компанията фокусира основно своите усилия над софтуерни решения за анализ на данни, като Hadoop, но наскоро решава да разшири предлаганите от тях услуги чрез системи за машинно обучение. Този тип платформи изискват обикновено сериозна експертиза и опит, както и време за разполагане. Именно тук идва мястото на EPIC, споделят от BlueData.

HPE подсказа също така и как мисли да използва технологията на компанията. Очаква се EPIC да получи интеграция в линията от сървъри на HPE Apollo. Въпросните машини са създадени специално с цел за обработка на аналитични изчисления и други задачи, изискващи интензивно натоварване.

„Визията ни беше да създадем инфраструктурна софтуерна платформа, подобна на тази на VMware, насочена към дистрибутирани приложения, изискващи възможността за обработка интензивни информационни натоварвания. Изключително удовлетворяващо е да видим как идеята и визията на компанията ни става част от тази на легендарен пионер от Силициевата долина като HPE“, написа по повод сделката Кумар Сриканти, главен изпълнителен директор на BlueData.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари