HTC няма да приеме оферта на Asus за покупка на компанията

0
24

Тайванската компания НТС категорично отхвърли възможността за това Asus да я закупи.

Слуховете за предстоящата сделка се появиха в самия край на миналата седмица и бяха подхранени от уклончивото поведение на председателя на борда на директорите на Asus Джони Ших, който не пожела да опровергае твърдението за закупуването на позакъсалия производител на смартфони.

Скоро след това Asus уточни, че официална оферта все още не е отправена, но това по никакъв начин не укроти спекулациите и затова сега НТС взе нещата в свои ръце, излизайки с категорична позиция.

„Силно отричаме тези слухове. Не сме имали контакт с Asus и не обсъждаме тяхно предложение за придобиване на компанията. Като международна марка, НТС ще продължи да създава и предлага висококачествени умни устройства и да се старае да поддържа нивото си на топ производител“, се казва в изявлението на компанията.

По този начин тайванският производител наистина доста недвусмислено опровергава слуховете за възможната покупка, но това не променя фактическото положение, в което НТС се намира. От няколко години компанията има слаби финансови резултати и се представя под нивото на конкуренти като Samsung и няколко млади и енергични китайски компании. Актуалният флагман НТС One M9 пък бе разкритикуван като твърде сходен с предния М8, както и заради слабата камера и прегряващия процесор. В края на март 2015 г. оставка подаде и изпълнителният директор на НТС Питър Чу.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари