6.7 C
София

HTC обещават по-иновативни продукти през 2013 година

Най-четени

2012 беше една от най-лошите години за HTC. През третото тримесечие на годината компанията отбеляза най-ниски печалби от шест години насам. Тогава пазарният им дял намаля с 2,2%, а акциите им достигнаха стойност с 80% по-ниска от тази през 2010 година, когато те навлязоха с пълна сила на пазара за смартфони с Android.

Според Главния изпълнителен директор на HTC Питър Чоу обаче най-лошото вече е отминало. Той призна, че през 2012 година компанията му не даде всичко от себе си най-вече в областта на маркетинга и заради това изостана сериозно зад конкурентите си. Чоу обаче обещава, че през новата година HTC ще представят нови иновативни продукти, които би трябвало да спечелят обратно потребителите.

Какви ще са тези продукти обаче не е особено ясно. В интервю Чоу споменава думата „уникални“, но отказва да даде повече подробности. Иначе директорът допълва, че компанията постепенно се учи да реагира по-бързо на променящите се условия на пазара.През новата година, освен с иновативни продукти, HTC ще се опитат да затвърдят позициите си и с представянето не тези продукти на нови пазари.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини