HTC продава завода си за производство на смартфони

0
99

HTC съобщи, че съвета на директорите е одобрил продажбата на фабриката за производство на смартфони, заедно с прилежащия парцел в Шанхай, принадлежащ на дъщерното предприятие HTC Electronic (Shanghai) Co. Площта на застроената територия е 114,8 хиляди м2, а земният участък — 70,9 хиляди м2.

Стойността на сделката възлиза на 630 милиона юана ($91,2 млн. евро), включително и данъка върху добавената стойност в размер на 30 милиона юана. Като купувач се назовава компанията Shanghai Xingbao Information Technology.

В прес-съобщението на HTC се казва, че тази сделка ще „осигури оперативните потребности на дружеството за адаптиране и въвеждане в действие на ресурсите“. Компанията потвърди, че постъпилите от продажбата средства ще бъдат насочени за по-нататъшното разширяване на дейността по разработване и внедряване на виртуални технологии.

Решението си за продажбата на завода в Шанхай, тайванската компания обяви през лятото на миналата година. Въпреки добрите продажби на шлемовете за виртуална реалност, значителна част от приходите на компанията все още идват от производството на смартфони.

Трябва да се отбележи, че вече седмо поредно тримесечие HTC търпи загуби. През 2016 година, нетните загуби на компанията възлизат на NT$10,56 млрд. ($341 млн.). Предходната година за нея също беше неизгодна.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за