HTC продаде част от контролния пакет акции на Beats Audio

1
43

Основателите на компанията Beats Audio, специализирана в производството на слушалки и говорители с от висок клас, изкупиха от HTC половината от контролния пакет акции, придобити от тайванския производител през август миналата година за 300 милиона долара.

За обратно изкупените акции ще бъдат заплатени 150 милиона долара, след което на HTC ще остане във владение на 25% от уставния капитал на Beats Audio. Тайванската компания ще запази и изключителното право да използва технологиите на американския производител в своите телефони. Според HTC и Beats Audio, настоящата сделка представлява преразглеждане на бизнес споразумението между производителите, като тя няма да наруши традиционно здравите партньорски връзки между двете компании. Нещо повече – както съобщават представители на HTC и Beats Audio, по-късно тази година компаниите ще проведат съвместно маркетингово мероприятие.

След придобиването на 50,1% от акциите на Beats Audio през миналата година HTC пусна на пазара редица смартфони с поддръжка на патентованите аудиотехнологии на американския производител, включително моделите HTC Sensation XE, Sensation XL и устройствата от серията HTC One. Слабите продажби на смартфоните и падането на печалбата обаче показаха, че потребителите в момента слабо се интересуват от това, дали мобилните устройства са оборудвани с най-съвременни аудиотехнологии. По данни на Digitimes, в края на юни компанията HTC е съкратила 500 служители с краткосрочни договори, а в края на текущия месец работните си места ще загубят още 500 души.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари