HTC спечелиха дело срещу Apple във Великобритания

3
47

Опитите на Apple да докажат, че HTC нарушават патентните им права явно ще се увенчаят с неуспех. Тайванската компания току що спечели съдебно дело срещу Apple във Великобритания. Върховният съд в страната реши, че HTC не са в нарушение на четирите патента, регистрирани от американската компания в Европа.

Съдията Кристофър Флойд също така реши, че три от въпросните четири патента са невалидни. Единственият валиден патент касае регистрирания от Apple софтуер за управление на снимки, който обаче от HTC не нарушават в своите смартфони. Останалите три невалидни патента са за мултитъч софтуер, софтуер за промяна на азбуката и функцията slide-to-unlock при iPhone и iPad.

По-късно тази година по същите четири патента трябва да се произнесе и съд в Германия. Отделно от това, Apple се бори срещу HTC и Samsung в повече от дванайсет държави на четири контитента, в това число и Съединените щати. Победата на тайванската компания във Великобритания обаче няма да има ефект върху делата водени в останалите страни.

На този етап Apple не са потвърдили дали ще обжалват решението на британския съд или не. И двете страни продължават да защитават твърденията си и явно ще слушаме за съдебните им битки още дълго време.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари