HTC с нова маркетингова стратегия

2
18

Известното лого на тайванската компания HTC гласи „тихо брилиантни“. Изглежда обаче това мото вече не ги устройства. От компанията са назначили нов шеф на отдела по маркетинг, чиято задача е да измисли нова бизнес стратегия за следващата година. Мисията на Бенджамин Хо ще бъде да даде тласък в развитието на фирмата, която се справя все по-зле на пазара под натиска на конкурентите си.

Хо официално започва работа през януари, веднага щом мястото му бъде освободено от Джон Уанг. Междувременно, Джейсън Маккензи, който досега отговаряше за стратегиите по маркетинг и продажби, сега ще се фокусира само върху продажбите. Що се отнася до новият маркетингов шеф Хо, той идва от компанията Far EasTone Telecommunications, където работи като Вицепрезидент по бизнес стратегия и маркетинг. Преди това той е работил и в маркетинговия отдел на Motorola.

Новата маркетингова стратегия на компанията ще бъде по-широкообхватна, тъй като, според тях самите, досега са обръщали внимание не толкова на масовия пазар, колкото на различни по-малки ниши в него. HTC трябва да се постараят доста ако искат да възвърнат позициите си. Макар че и сега са най-силният тайвански играч на мобилния пазар, те страдат тежко от конкуренцията си със Samsung.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари