Huawei бе включен в топ-10 на най-големите и скъпи световни брандове

0
1968

Huawei продължава да покорява нови висини. Включването в топ-10 на най-скъпите световни брандове е едно много добро постижение. Изданието Brand Finance всяка година публикува своя Global 500 рейтинг, в който брандовете са подредени според тяхната цена, а за база на оценката се взема получената чиста печалба. Миналата година китайският технологичен гигант бе на 12 място а сега, въпреки всички проблеми и перипетии, успя да влезе престижната челна десетка.

Ръстът на Huawei е в размер на 4,5% и няма как да не се замислим какъв ли щеше да бъде този процент, ако не бяха санкциите от страна на САЩ. Приходите на китайския производител за изминалата финансова година са достигнали $65,08 милиарда, докато за миналата година те бяха в размер на $62,27 милиарда.

На първите пет лидерски места са същите брандове, каквито бяха миналата година, но има разместване. Apple например, от второ слезе на трето място в тази класация. Втората позиция е на Google, а лидер остава Amazon, който бележи ръст със 17,5% и е успял да реализира приход от $220,79 милиарда.

В първата десетка на Global 500 са включени и брандовете Microsoft, Samsung, ICBC (китайската търговска банка) и PINGAN (китайската застрахователна компания). Тази година в Global 500 рейтинга участват три китайски бранда. Доминира САЩ със 7 заети позиции в тази престижна класация.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за