Huawei е готов да сключи антишпионски споразумения с всички страни

12
1000

Основателят на китайския технологичен гигант Huawei обеща да затвори компанията, ако някой го принуди да вгражда задни врати в своето оборудване.

Китайският производител Huawei е готов да сключи изключващи какъвто и да да било шпионаж споразумения с правителствата на държавите, които разрешат на компанията да участва и изграждането на 5G мобилните мрежи. Това съобщи този вторник председателят на технологичния гигант Лян Хуа.

„Ние сме готови да подпишем споразумения за недопускане на шпионаж с правителствата на различните страни, включително и с Великобритания и да предоставим оборудване, съответстващо на новия стандарт ‘без шпионаж, без задни врати'“ – заяви Лян по време на пресконференция в Лондон.

А неотдавна основателят на китайския телекомуникационен гигант, милиардерът Жън Чжънфей обеща да закрие компанията, ако някои започне да принуждава Huawei да вгражда задни врати в своята техника.

Едва ли това обещание ще повлияе на позицията на САЩ, която призовава другите държави да се откажат от оборудването на Huawei, понеже има опасност от шпионаж от страна на китайското правителство. Според Reuters, очаква се американският президент Доналд Тръмп да подпише указ, забраняващ на американските производители да използват оборудване, което е заплаха за националната сигурност. Указът явно ще важи и за Huawei.

Властите на Великобритания обмислят отлагане на разгръщането на 5G мрежата в страната, ако бъдат наложени ограничения в използването техниката на Huawei.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
kokoOracleTrialkolonпипи Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Miroslav
Miroslav

Такова предложение може да направи само лоялна компания, държаща на реномето си!

Леле
Леле

Реноме? Комунистически реноме?

Моролюбъ Бенатовски
Моролюбъ Бенатовски

Имаш предвид, като огризката ли.. 😁 😁 😁

Петър
Петър

Това е престараване. Как въпросните държави ще следят гражданите си, ако се затвори техническата възможност за това?

Леле
Леле

ЕС е клекнала на Китай, ние сме следващия голям партньор на комунистически Китай по пътя към технологичното комунистическо робство. Сделката е следеното да се случва под наблюдението и употребата от ЕС. Това е сделката. “Лидерите” ни предадоха, няма демокрация, няма свобода. Европа клекна, Европа ще стане комунистическа. Помнете ми думите!

пипи
пипи

Леле пий си хапчетата

Trial
Trial

За съжаление е прав и онези, които четат, знаят, че тенденциите са такива. Ако не бутнем маскираните като социал-демократи марксисти в евро-парламента ей сега – на 26.05, то тогава EUssR ни е в кърпа вързан!

kolon
kolon

браво! цяла европа с всичките и специалисти се чуди и не може да разбере дали и как някакъв hardware не изпраща данни някъде. имало някакъв чип, обаче никой не можел да каже за какво точно служел и как работел и въобще нищо не се знаело и не можело да се каже за него! браво! ми дайте го това оборудване на спецовете от грац, дето оня ден намериха сума ти hardware-ни изтичания на данни от intel-процесорите! те може и да разберат.

Oracle
Oracle

@kolon
Това, което казваш е така, но …
Въпросът не е нито научен, нито технологичен, а чисто и просто – политико-икономически.
Затова и всички се правят на луди с някакво … въображаемо шпиониране, което никой все още не е доказал, ама всички твърдят, че така било и видиш ли – няма друг начин просто.

kolon
kolon

мария габриел – българският еврокомисар по цифровата икономика от 2017-та – тя защо не си каже мнението!? защо нито една медия, нито един журналист не я попита за мнението й по проблема!?

Oracle
Oracle

@kolon
Ми тая кака, по-добре нищо да не казва, че пак ще ни изложи, като онази там, очиларката, дето външен миниистър я кордисаха, а тя горката – по-зле и от бившата правосъдна министърка 😉

koko
koko

Защото си седи кротко на сигурна заплата и ще направи това което международните и колегите сметнат за добре, без да влага услия да промени нещо или да изкаже мниние 😉