Huawei: Имаме пълното правно основание и аргументи да отричаме всички обвинения

4
758
С всеки изминал ден ситуацията около Huawei става все по-заплетена. На фона на успешните продажби, излизането на второ място в класацията на смартфон производителите и големите планове, в САЩ компанията е обвинена в кражба на интелектуална собственост от американския мобилен оператор T-Mobile, както и в нарушаване на санкциите срещу Иран.
Във връзка с тези събития в Kaldata получихме Официално становище към медиите във връзка с повдигнатите срещу представител на Huawei обвинения от страна на американските власти:

Компанията Huawei e пряко засегната от повдигнатите под тази форма обвинения. В следствия на ареста на финансовия директор на компанията Мън Ванджоу, Huawei незабавно потърси възможност да обсъди ситуацията с прокуратурата в източния район на Ню Йорк. За съжаление, институцията отхвърли молбата на Huawei без обяснение за конкретните причини.  

Поводът Huawei да бъде активната страна в инициирането на този диалог е фактът, че заложените в обвиненията твърдения и хипотези са обект на вече разрешен между страните граждански процес, в рамките на който легитимно съдебно жури в Сиатъл отреди, че не намира каквито и да е вреди или други умишлени и злонамерени действия от страна на представители на Huawei по отношение на нарушаване на търговска тайна.

В следствие на това, Huawei има пълното правно основание и аргументи да отрича, че компанията, нейни дъщерни дружества или филиали са пряко или косвено замесени в извършването на изложените от Министерството на правосъдието в САЩ обвинения. Освен това, Huawei не разполага с информация за извършени нарушения от страна и на г-жа Менг и има всички основания да вярва, че американското правосъдие ще достигне до същите изводи.


Само може да се надяваме, че съвсем скоро отново ще коментираме само технологичните постижения на компаниите, а политическите спорове, обвиненията в шпионаж, кражба на интелектуална собственост и т.н. ще останат в миналото.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари