fbpx
0 C
София

Huawei и BYD представиха първия в света автомобил под управлението на HarmonyOS

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В рамките на специална презентация Huawei и китайският автомобилен производител BYD представиха първия в света автомобил, работещ под управлението на универсалната операционна система HarmonyOS. Освен това, автомобилът е и първият комерсиален модел на базата на платформата HUAWEI HiCar, която е усъвършенстван вариант на Android Auto на Google и CarPlay на Apple.

Първият автомобил под управлението на HarmonyOS се нарича BYD Han и поддържа най-новите 5G мобилни мрежи. Освен това, той е и първото транспортно средство, в което се използва платформата HUAWEI HiCar. Но за разлика от Android Auto и CarPlay, които само дават достъп до приложенията чрез мултимедийната конзола на автомобила, новата система позволява отдалечено с помощта на смартфон да се управляват различни функции на автомобила. Така например, с помощта на мобилно устройство могат да се отключват и заключват вратите, да се смъкнат и вдигнат стъклата, да се контролира климатика и други.

Предвижда се в най-близко бъдеще HiCar да се използва в над 120 модела автомобили от най-различни автомобилни производители, включително Audi, BYD, GAC и BAIC.

По случай анонса на BYD Han китайският технологичен гигант Huawei показа специална версия на флагманския смартфон P40. На задния панел на това мобилно устройство се вижда електромобил, а във фърмуера са вградени функциите за управление на автомобила.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини