Huawei не очаква американски санкции

1
406
От Huawei официално заявиха, че не очакват да станат обект на санкции от американските власти. Китайският производител допълни, че смята да продължи да купува американски процесори.

По-рано през годината друга китайска компания ZTE получи 7-годишна забрана да търгува със Съединените щати. Причината беше нелегалното превозване на американски технологии към Иран и Южна Корея. Няколко месеца по-късно ZTE получи от властите едномесечен лиценз да работи в Щатите, но едва след като компанията плати 1 млрд. долара глоба и подмени целия си борд на директорите.

Неотдавна и Huawei имаше своите проблеми с американското правителство. В Щатите дори заявиха, че компанията представлява „сериозна опасност” за националната сигурност. От ФБР, ЦРУ и НАС дори предупредиха граждани да не купуват смартфони с марка Huawei. Мобилните устройства на компанията пък бяха забранени във военните бази на страната.

От Huawei обаче изразиха увереност, че тях няма да ги сполетят такива санкции, каквито ZTE.

„Преди 10 години поставихме стратегия как да контролираме износа на наши стоки и това се оказа успешно”, сподели Кен Ху – един от президентите на Huawei. „Наша политика е зорко да следим и спазваме законите във всяка страна. Ние винаги се целим към най-доброто и затова ще продължим да пазаруваме американски чипове и тази година”.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари