Huawei обяви нещо, което ще е изненада за много хора. Оказва се, че HongMeng OS не е операционна система за смартфони. Това е мистериозният проект, над който компанията работи от известно време. Усилено започна да се говори за него след като китайската компания беше вкарана в черния списък на САЩ и пълноценният достъп до Android стана под въпрос.

Всички ние разбрахме, че HongMeng OS ще е алтернативата на Android за устройствата на производителя.

Според китайската новинарска агенция Xinhua, старши вицепрезидентът на Huawei, Catherin Chen, е обявила тази седмица, че HongMeng няма нищо общо със смартфоните. Операционната система се разработва за индустриална употреба и производителят ще продължи да ползва Android в телефоните си.

Да, вече изглежда, че сагата между САЩ и Китай скоро ще бъде в историята, но от информацията, която излизаше в медиите, изглеждаше, че чакаме новата смартфон платформа.

Основателят на Huawei, Ren Zhengfei, обяви, че операционната система ще е по-бърза от Android.

Преди това, вицепрезидентът Andrew Williamson разказа пред Ройтерс:

“Huawei е в процес на потенциално пускане на алтернатива за Android. Не е нещо, което искаме. Щастливи сме да сме част от семейството на Android, но вече тестваме HongMeng, най-вече в Китай.”

Ако забраната остане или се появи отново в бъдеще, това може да значи, че Huawei наистина ще разчита на open source версията на Android (AOSP) и употребата на Google компонентите наистина ще бъде ограничена.

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
17 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Истината
Истината

Поредната лъжа от китайците.

bla bla
bla bla

Едва ли просто се разбраха с чичо Тръмп

Lordoff
Lordoff

Нямат голям избор, ще се разберат и още как!

bla bla
bla bla

Абе като гледам какво що, щатите клекнаха ама айде

Маев
Маев

Тия за две седмици смениха десет версии на една история. Е няма по-лъжлива и нагла компания. Направо съм учуден, то не беше готова, не беше по-бърза със 60% , не беше на милион смарта вече… Колко тъп да си , че да им вярваш

Йордан
Йордан

Цялата медия е игра на развален телефон…после Huawei ви били виновни че разказвали различни версии.

Мирослав
Мирослав

Много странно ми се струва, че старши вицепрезидентът на Huawei, Catherin Che, се изказва, опровергавайки Ren Zhenfei!
Това може и да е fake, все пак не сме длъжни да вярваме, докато официално не се потвърди. Въпреки всичко имаше информация, че Huawei разработват ОС отпреди конфликтните отношения със САЩ.

Нешо
Нешо

Всичко е лъжа разбрали са се че ако искат да продават в цял свят телефони и трябва да ползват андроид за телефоните си.като пак им забранят да продават ще е вече готова тяхната операционна система.

Маев
Маев

Тя си е готова сигурно, базирана 90% на андроид (предполагам) , но се чудят как да я замаскират още.

Маев
Маев

Тук явно е пълно с аутисти, които лепят минуси на всички, които не хвалят Уауей

Кьорав кон
Кьорав кон

Много са, много. И аз не знам какво им харесват на тези лъжливи китайци, ама щото им предлагат ефтинки „телефончета“ и те им търпят лъжите и подигравките. Сега ще ми сложат само минуси, щото им критикувам крадливите плагиати!

Йордан
Йордан

Много ясно че си го ползвам като са най добрите на пазара…а крадене недей ми говори щото всичките тия двойни тройни и т.н. камери тръгнаха от тях
..за разлика от други марки поне тези на Huawei поставят клиентите си на първо място , а не парите.

Кьорав кон
Кьорав кон

Прав си, най-добрите… в краденето и лъженето… Иначе добре, че им вярваш,но не се опитвай да вкарваш и други в твоята заблуда!

Кьорав кон
Кьорав кон

Между другото да те светна… Първите двойни камери ги въведоха LG и HTC през 2011-та а жалките ти хуйвеи започват да правят телефони през 2014-та. Та какво казваш е тръгнало от тях, че не те разбрах нещо?

Йордан
Йордан

То щото пък тези компоненти на изброените от теб не се правят от китайците, ама удри уйно…

Маев
Маев

Сигурно сам си слагаш плюсчетата на мненията. Нищо де, ползвай си

Срам за България
Срам за България

Ами, не, не се правят от китайците, а от корейци. Сглобяването е съвсем друго, дори и частите да са от китай, пак са си корейски мозък, а не китайски…

Маев
Маев

Прав си. Като пуснаха р9 лайт беше на стартова цена около 500, но като пуснаха р10 лайт го качиха със стотина лева. Въпреки, че са идентични, а хардуера е година по-стар. Парите нямат значение за тях, така е.

Истината
Истината

Йорданчо Ти си толкова тъпо същество, че никога няма да видиш истината дори и да те опъне отзад още веднъж. Най-добрите в лъжите.

Клон
Клон

Крадене мрадене…вие били ли сте в производство да видите как стават нещата ? Всеки краде и добавя нещо от себе си!

Срам за България
Срам за България

За който не вярва, всяка една компания има звено за разглабяне и търсене от къде конкурентния производител е заредил частите си, звъни се, разпитва се, нон стоп… От опит ви казвам, няма компания, която да не го прави, като най-големите са с 100% дейност, а по дребните със 70% дейност в това..

Иван
Иван

От къде ви е източника бе. На какво се базира тази информация или си правите реклама на сайта…