Huawei подготвя излизането на своята операционна система HarmonyOS 2.0

0
1524

В китайското информационно пространство се появиха данни, че Huawei подготвя голямо обновяване на своята собствена операционна система HarmonyOS, която в Китай е известна под друго име – HongMengOS. Тази ОС се очаква в близкото бъдеще да замени мобилната операционна система Android от Google, понеже санкциите от страна на САЩ се задълбочиха. HarmonyOS трябва да може пълноценно да замени Android в мобилните устройства на Huawei и Honor.

Обновяването HarmonyOS 2.0 ще излезе за телевизорите, смарт часовниците и компютрите, произведени от китайския технологичен гигант. Освен това, тази ОС за първи път ще осигури съвместимост и с таблетите на Huawei. Операционната система HarmonyOS трябва да стане основата на една екосистема, обединяваща всички устройства на Huawei и Honor. Към днешен ден китайският производител използва преди всичко чужди операционни системи и е трудно да осигури пълната съвместимост на различните устройства, докато излизането на една една единна собствена платформа значително би опростило тази задача.

Засега Huawei не планира адаптирането на HarmonyOS 2.0 за своите смартфони и в мобилните телефони ще продължи да се използва Android, естествено без онлайн услугите на Google.

Очакванията са до един, максимум два месеца Huawei да предложи на пазара няколко компютъра и лаптопа, които вместо с Windows 10,  работят под управлението на HarmonyOS. Знае се, че един от тези модели ще бъде флагманският лаптоп Matebook X.

Huawei планира да представи и HMS Core 5.0 – новата версия на своите онлайн услуги, които включват и магазина AppGaller.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари