Huawei работи по собствена алтернатива на Gmail

4
630

Китайският производител на смартфони Huawei тества собствена услуга за електронна поща като част от плана за разширяване на алтернативните приложения и услуги, които да заместват тези на Google.

Неотдавнашните санкции на САЩ дадоха на Huawei перфектния и напълно основателен тласък да изгради своя собствена алтернативна мобилна екосистема, подобна на Android, базирана на собствена мобилна операционна система Harmony OS.

Според докладите, Huawei вече е разрешила създаването на регистрации и иска обратна връзка за новата си услуга за електронна поща, наречена Petal Mail.

Алтернатива на Gmail

Petal mail е най-новото допълнение към непрекъснато нарастващия набор от софтуер и услуги на Huawei. Търговските санкции на САЩ не позволяват на смартфон гиганта да предоставя на своите потребители пълния набор от услуги на Google за Android, поне не и инсталирани по подразбиране при покупка на смартфоните. За да преодолее това ограничение, компанията работи по замяната на основните Android приложения и услуги със собствени еквиваленти.

Съобщава се, че компанията вече е пуснала заместители на Google Mobile Services (наречени Huawei Mobile Services), както и алтернативи на Play Store (App Gallery) и Google Maps (Petal Maps). Трябва да отбележим, че фирмата е подала и заявка за запазване на редица други марки, които препращат към поредните собствени услуги и приложения, които навярно разработва, за да предостави еквивалент на потребителите на услугите на Google.

Засега няма много подробности за характеристиките на Petal Mail, като единствено знаем, че услугата е в ранните етапи на разпространението си, както става ясно от различни екранни снимки, направени от нейни тестери и разпространени в социалните мрежи, на които се вижда много минималистичен интерфейс на приложението – само с две колони за подредба на писмата.

Една от най-интересните разработки на Huawei, за която знаем, също е нова виртуална валута, която ще бъде наречена Petals. Въпреки че намеренията на компанията са неясни и нямаме информация за какво точно възнамерява да бъде използвана новата валута, в момента тя се оценява на 0,01 китайски юана или приблизително 0,0015 щатски долара.

3.3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари