Huawei разкри своята нова дигитална платформа, насочена към смарт градовете, в която са впрегнати достиженията на компанията в областта на изкуствения интелект и Интернет на нещата. Huawei споделят, че +AI Digital Platform, както е нейното име, може да се използва в сфери, като опазване на обществената безопасност, екологията, транспортните услуги, образованието и други области.

Компанията обясни, че +AI Digital Platform свързва командния център, или „мозъка“, със своеобразна централна нервна система или мрежата, и сензори, разположени на територията на целия град или по думите им „периферната нервна система“, получавайки се един завършен „жив“ организъм. Платформата комбинира успешно последните достижения в областта на обработката на Big Data масиви, изкуствения интелект, видео, облачни технологии, системи за сигурност, конвергентни комуникации и IoT.

Освен това, обяснява компанията, Huawei предоставя и мидълуер платформа, която позволява на партньорите на компанията да интегрират по-лесно своите приложения в системата. „В момента наблюдаваме една надпревара в разработката на решения за интелигентните градове, което е стимулирано от разрастващата се дигитална икономика. Смарт градовете преминаха първата фаза в развитието си чрез разчупването на информационните силози. Втората фаза беше белязана от възхода на приложенията за мобилен интернет, а третата фаза се изразява в събирането и обработката на огромни обеми от данни, благодарение на развитието на IoT технологиите“, споделят в специално съобщение за пресата Huawei.

В момента, убедени са от компанията, е в ход четвъртата фаза на този процес с възхода на изкуствения интелект посредством способностите на AI системите за извличане на ползи и модели от събираните данни. Huawei изтъкват също така, че различните им решения за интелигентния град се използват с успех в над 160 град и повече от 40 държави – в Дуисбург, Германия, Рустенбург, Южна Африка, и много други.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари