Huawei регистрира в Европа ново име за своята операционна система

25
5430

Huawei отдавна работи върху своя собствена операционна система, но засега няма информация кога ще излезе и какво точно ще бъде нейното име. Досега медиите съобщиха, че за Китай Новата ОС се нарича HongMeng, но имаше информация, че тя може да се казва Ark или Oak.

Днес уеб порталът LetsGoDigital съобщи, че Huawei е получил от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост регистрацията на нова търговска марка. Това е Harmony и явно това ще бъде европейското име на операционната система HongMeng, което изглежда по-благозвучно за европейците.

От китайски език HongMeng се превежда като „Червена мечта“, а Harmony от английски очевидно е „Хармония“. Явно китайският технологичен гигант счита, че за европейските потребители вторият вариант е по-подходящ.

Huawei търси замяна на мобилната операционна система Android на Google заради проблеми с днешната администрация на САЩ, която наложи търговски ограничения, според които китайският производител няма право да използва американски хардуер, софтуер и технологии. Според публикуваната към днешен ден информация, новата ОС на Huawei ще е съвместима с различни видове компютърни устройства, включително смартфони, таблети, компютри, електроника за носене, смарт колонки, автомобилни табла и други. За Китай новата платформа трябва да е готова още тази година, а международната версия се очаква към средата на 2020 година.

25
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
20 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Рано, рано започва облъчването с Хуйвей.Не било сигурно , май била новата им ОС.

Чича Милча
Чича Милча

Да, за идиотите, да приемат факта, че няма как да има само Айшит и Андроид…Та за това по-отраншко, да могат да асимират с малките си мозъчета какво се случва,е повечко време и трябва.

U2FsaWY=
U2FsaWY=

RedDream звучи по-добре

SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Хуауей е квазидържавно подразделение на китайската Народна освободителна армия. Акциите в Хуауей не са реални по смисъла на закона. Основателят на Хуауей наистина го почва като частна инициатива в отварящ се Китай, но впоследствие получава подкрепа на партията и армията като начело на цялата верига стои комисариат представляван от човек член на ЦК на китайската комунистическа партия. Компанията активно се използва за шпионаж, което бе признато от 7 разузнавателни агенции по света. Проблемът е толкова сериозен, че преговорите водени от Обединеното кралство трябваше да бъдат разсекретени и само една медийна публикация позволи да се чуе на какви отстъпки са готови… Виж още »

aaa
aaa

сащ е страната на злото, на извращенията, на аморалността и на обратността!

Мирослав
Мирослав

„Акциите в Хуауей не са реални по смисъла на закона.“ ,______ Кое не им е реалното – че са разпределени между служителите ѝ!? Дългогодишната практика, показва, че служители, които работят и за себе си, работят по-качествено и по-ефективно. Множество западни компании работят на същият или подобен принцип. ______ „Ocнoвaтeлят нa Xyayeй нaиcтинa гo пoчвa ĸaтo чacтнa инициaтивa в oтвapящ ce Kитaй, нo впocлeдcтвиe пoлyчaвa пoдĸpeпa нa пapтиятa и apмиятa ĸaтo нaчeлo нa цялaтa вepигa cтoи ĸoмиcapиaт пpeдcтaвлявaн oт чoвeĸ члeн нa ЦK нa ĸитaйcĸaтa ĸoмyниcтичecĸa пapтия.“ ______ И вие почнахте като ватниците. САЩ подкрепя своите концерни дори повече. Когато държавната… Виж още »

Попо най
Попо най

Не са разпределени между никакви служители. Човекът е напълно прав, акциите са абсолютно виртуални.

Мирослав
Мирослав

Ай стига си „дрънкал“ глупости! Това да не ти е американският виртуален bitcoin. Какви виртуални акции? Аз ти казвам, че акциите и не се търгуват на борсата. Вий вий вий „виртуални акции“ – тебе къде те обработват? На вас всичко ви е виртуално!

_______
Няма повече да комуникирам с теб!
„По-умен“ не съм срещал!

Отвори си Google и напиши „акции“ и „Huawei“ „собственост“ и ЧЕТИ!!!!!

Мирослав
Мирослав

„Според официалните записи Huawei Technologies е изцяло притежавана от Huawei Investment & Holding. Холдинговата компания има двама акционери – основателят ѝ Рен Женгфей притежава 1 процент, а останалите са саобственост на друга компания, която носи името Union of Huawei Investment & Holding – профсъюза на компанията.“
Източник:money.bg

______
Профсъюза са работниците и това да ти обясня, ако не ти е ясно!!

Попо най
Попо най

@Мирослав, ти просто му потвърди версията, в комунистическата държава профсъюзът е част от министерството, а начело на него стои член на народната асамблея, който отговаря и е подчинен директно на министъра – член на ЦК.

„Акциите“ не са акции нито по смисъла на международното законодателство, нито по смисъла дори на китайското законодателство, това са виртуални акции с непазарен коефициент, който не може да се търгува, препродава, продава или купува.

Попо най
Попо най

САЩ си глоби собствена “американска” компания с 5 млрд. долара, да те ограмотя, че в пазарната икономика държавата не е компания.

Adolfo Hit
Adolfo Hit

Болен мозък, европейска свобода, американска свобода, китайска свобода, руска свобода, български миш-маш… слободия, писа много, каза това което ти казват…. шефовете ти. Остави хората да мислят… българина чете веке много инфо, от различни източници. Аз вярвам че, гъзо си да скъсаш, не можеш ги излъга.

Seoman
Seoman

А от другата страна са САЩ, които според теб са „света вода ненапита“ и не покриват никой от изброените от теб критерий ?

Мирослав
Мирослав

Планът на Китай е до 2049-та година – 100 годишнината от основаването на Китай

_______
Ама ти верно си се зомбирал по американски. Страна с хилядолетна история, да я наричаш столетна, пфффф! Издухан си от всякъде!
Целият ти коментар е един билвоч!
Не знам как може да има толкова промити мозъци.

Попо най
Попо най

Хилядолетна история на кое? Китайската нация е формирана между множество етноси и езици. Регионът има хилядолетна история, но китайската нация е като такава е доста млада.

Мирослав
Мирослав

Да, САЩ имат хилядолетна история. Конфуций де ли се върти у гроба! Малеее.

SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

За китайския народ концепцията държава = нация = език = народност е непонятна, затова една от задачите на Мао първо е създаването на национална доктрина, което му създава разделение със Съветския съюз, поради което трябва да нарече идеологията си „социализъм с китайски специфики“. Регионът, за който говориш, че е с хилядолетна история включва дори днешен Тайван, част от Монголия, Сингапур, Корея и Япония, както и островите в Южното море. Всичкото това на времето е било един бъркоч от феодални кралства, които са се биели помежду си. Идеятата за национална държава, която обединява хората от общ произход под общ език и… Виж още »

Галин
Галин

Като си толкова напред с материала,що не си сглобиш твой телефон с твоя ОС та да си независим спрямо кражби на ценните ти данни.Всеки негодува,а не гледа себе си.

Micr0
Micr0

Хамериканците китайците и кви ли не там даже да не кажа голяма дума едно 60%+ не могат да със по дълга и вековна история от България но Мирослав е прав в случея лично ползвам huawei и бих си го сменил със тяхната ос от колкото с хамерикански боклуци

Попо най
Попо най

България е с по-дълга история от Китай като държава. Промит антибългарски синофилски мозък. Дори календара ни е по-стар от този на техния регион.

Micr0
Micr0

И как го прецени че съм антибългарски промит мозак? Да не го сънува снощи

мхм
мхм

Поредното китайско менте, поредния провал.

bez ime
bez ime

По принцип съм фен на Xiaomi, ако нямам служебен телефон, бих си взел Xiaomi с ОС на Huawei, ако може да чете apk файлове.

Тралала
Тралала

Добър избор. Качествени телефони на разумни цени.

SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Индиректно плащаш много повече, не се притеснявай, просто храниш китайски ИИ, който рано или късно ще те превърне в роб в тяхната социална система, защото ЕС е клекнала. Цената е много по-високата, но явно си маргинал, който не разбира индиректното плащане. Помнете ми думите, ще дойде време и ще ги продават почти безплатно и маргиналоидните тролове ще ги купувате, защото „да има“. За хляба и салама сте готови да си продадате свободата в ДЪЛГОСРОЧЕН план.