fbpx
-5 C
София

Huawei се обръщат към ЕС заради патентни такси от InterDigital

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Вторият по големина производител на телекомуникационно оборудване в света Huawei потърси намесата на антимонополните регулатори на Европейския съюз в спор с InterDigital, които „експлоататорски” изискват такса за употреба на патентите им за мобилни телефони.

Huawei подали оплакване пред Европейската комисия в сряда, след като не успели да се договорят с притежателите на патенти за безжични технологии от InterDigital.
Huawei реши да предприеме тези действия, защото вярва, че лицензните такси, които InterDigital изисква, са експлоататорски, дискриминационни и нарушават условията на FRAND (честна, разумна и антидискриминационна политика)” заяви компанията. Според нея подобни изисквания нарушават антимонополните правила на Европейския съюз.

„По този начин се натоварват и потребителите в Европа, тъй като след плащане на подобни такси цената на мобилните устройства на Huawei ще се повиши значително и дори ще се ограничи достъпът на хората до телекомуникационни технологии.”

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини